Archief

Archief

Dorpsclub DSC’65 viert jubileum met boek en feest

DALERVEEN/STIELTJESKANAAL – Sportvereniging DSC’65 bestaat in 2015 vijftig jaar. Reden voor de Dalerveen Stieltjeskanaal Combinatie om uit te pakken met een groots jubileumweekend.

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 mei is het feest in Dalerveen. Op 29 mei is er een reünie voor leden, oud-leden en andere betrokkenen van de club. De jubileumcommissie heeft getracht de adressen alle oud-leden te achterhalen. Wie wel betrokken is geweest bij de club, maar geen uitnodiging heeft ontvangen, is vanzelfsprekend wel van harte welkom. Opgave voor de reünieavond is dan wel een vereiste.

 Boekpresentatie

Tijdens de reünie wordt ook het boek ‘Een dorp, een bal, een club’ gepresenteerd. Een honderd pagina’s dik boek over vijftig jaar voetbal in de hechte dorpsgemeenschap. Het door journalist Jasper Bunskoek geschreven boek, vol bijzondere verhalen en uniek beeldmateriaal, is verkrijgbaar voor de passende prijs van 19,65 euro. De opmaak en fotografie voor het boek lag in handen van de DSC-leden Leonie Wiers en Niels Luschen. Drukkerij Edoprint uit Dalen verzorgde de druk. Reserveren is gewenst, vanwege een beperkte oplage.

Festiviteiten

Het jubileumweekend staat verder bol van de festiviteiten, zo is er voor jeugd op zaterdag een clinic van FC Emmen en de straatvoetballers van Dr. Wooow uit Rotterdam. ’s Avonds is het jubileumfeest, met de band JetSet en DJ Nieck. Zondag wordt het weekend afgesloten met een brunch.

Receptie

DSC’65 is officieel opgericht op 27 april 1965 in het toenmalige café Drenthina te Dalerveen. Op 2 mei is er op dezelfde locatie – nu dorpshuis De Boerhoorn – voor genodigden een officiële receptie om stil te staan bij het jubileum. Wie zich wil opgeven voor de reünie of het boek graag wil bestellen, kan reageren via 50jaar@dsc65.nl of 0524-221007 (na 18.00 uur).

Sponsoren