Nieuws

DSC ’65 stelt teleur tegen Zwartemeerse Boys

Dalerveen – DSC ’65 liet zondagmiddag in het uitduel tegen Zwartemeerse Boys een uitgelezen kans onbenut om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Het duel in Zwartemeer werd met een 3-1 nederlaag afgesloten. Bij rust was de stand 2-1.

De formatie uit Dalerveen leek met name in de eerste helft het belang van de wedstrijd niet te beseffen. Het speelde zonder beleving en ongeconcentreerd. Op alle fronten kwamen de bezoekers een stapje te laat. Na een kwartier kwam Zwartemeerse Boys door een doelpunt van Peter Funke niet eens onverdiend op een 1-0 voorsprong en vijf minuten later verdubbelde Daimy ten Velde de marge. Daarmee kregen de gasten de rekening gepresenteerd voor een te plichtmatig optreden. In de 35e minuut scoorde Boris Luttikhuizen de aansluitingstreffer en mocht DSC ’65 weer hoop koesteren op een goed resultaat.

DSC ’65 toont veerkracht

In de tweede helft toonde DSC ’65 veerkracht en ging op zoek naar de gelijkmaker. Yannick de Zoete en Boris Luttikhuizen lieten een paar doelrijpe kansen onbenut. Bovendien had de ploeg van trainer-coach Richard Nieborg pech dat een doelpunt van Luttikhuizen vanwege buitenspel werd afgekeurd. In de 80e minuut werd het duel beslist. Na een overtreding in het zestienmetergebied bepaalde Jeffrey Mulderij vanaf de penaltystip de eindstand op 3-1.

Richard Nieborg baalde naderhand van de matige eerste helft. ‘Na rust waren we een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar toen zat ons niet mee. Vandaag hadden we goede zaken kunnen. Er is echter nog niets aan de hand, maar uiteraard willen we ons graag zo snel mogelijk definitief in veilige haven spelen.’ DSC ’65 staat op de tiende plaats. Het heeft zeven punten meer dan Zwartemeerse Boys, dat met 13 punten op de elfde plaats staat. De equipe uit Zwartemeer heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Komende zondag speelt DSC ’65 om 14.00 uur het thuisduel tegen DVC ’59.

Sponsoren

>